Holes

Shia LaBeouf zit in de jeugdgevangenis in Holes

NET 5 - dinsdag 28 december om 13:50

© HBO
Stanley Yelnats (Shia LaBeouf) belandt in de film Holes in een jeugdgevangenis in de woestijn van Texas, voor een klein vergrijp dat hij niet eens begaan heeft.

Daar moeten de gevangenen op bevel van The Warden (Sigourney Weaver) en opzichter Mr. Sir (Jon Voight) kuilen in het zand graven. Zogenaamd om hun karakter te vormen, maar eigenlijk zijn The Warden en Mr. Sir op zoek naar een schat.

Holes

In dit avontuurlijke drama wordt Stanley naar een jeugdkamp gestuurd midden in de woestijn: Camp Green Lake. Daar moeten kinderen iedere dag een gat graven. Stanley raakt bevriend met Zero en samen proberen ze te ontsnappen.

Boekverfilming

Jeugdfilms zijn lang niet altijd besteed aan volwassenen. Toch zijn er af en toe uitzonderingen, waaronder Holes. Deze fraaie verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Louis Sachar toont de jonge hoofdrolspelers, Shia LaBeouf en Khleo Thomas, die hun personages realistisch neerzetten zonder te vervallen in aangedikte kinderlijke schattigheid.

Regisseur Andrew Davis weet hoe hij een mooi verhaal moet vertellen en leverde daarmee een film af die zowel jonge tieners als een ouder publiek zal behagen.

Sigourney Weaver

Ondanks het feit dat Sigourney Weavers naam als eerste te zien is op de filmposters, verschijnt ze pas na veertig minuten voor het eerst in beeld. Ze zei ja tegen deze film omdat Holes het favoriete boek was van haar dochter.

Meer over