Holland: Natuur in de Delta

Beestachtig mooi Nederland in beeld

RTL 8 - dinsdag 2 november om 20:28

© www.franslemmens.com
De makers van de natuurdocumentaire Holland: Natuur In De Delta volgen het dierenleven in en op het Nederlandse water. In beeld komen onder meer een stekelbaars, een bever en een zeearend, een roofvogel die zich sinds 2006 weer nestelt in ons land.

Nederland is een waterland en de makers van het succesvolle De nieuwe wildernis grijpen dat aan om in een nieuwe natuurdocumentaire het leven in, op en bij het water in beeld te brengen. Holland: Natuur in de delta, de natuurdocu die al eens eerder op tv te zien was, volgt onder meer een bever, een stekelbaars en een zeearend.

Natuurdocumentaire

Deze roofvogel is zich de afgelopen jaren steeds beter gaan thuis voelen in Nederland. Vorig jaar waren er volgens een zeearendwerkgroep zelfs twintig broedparen in het land, hoofdzakelijk in Friesland, rondom het IJsselmeer en in de Biesbosch en omstreken. Samen zorgden die ervoor dat er maar liefst 22 jonge vogels met succes het nest verlieten. Dat is lang geen gekke score voor een vogel die na eeuwenlange afwezigheid pas in 2006 weer in ons land begon te broeden. 

Meer over