Holland sport

Na in de zomer op zijn racefiets de Mont Ventoux en andere gevreesde cols te hebben bedwongen, geeft Wilfried de Jong vanavond de aftrap voor het zevende seizoen van Holland sport.

Min of meer zeker is dat Wilfried een goed gesprek zal voeren met Mario Been, trainer van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord.

Oud en vertrouwd
Ook staat vast dat de reusachtige Italiaanse waterpoloster Elisa Casanova niet terugkeert als beschermheilige van de sportshow.

Daarnaast blijven de quiz Petje-op petje-af, het Fietsspel, het onderdeel Het kapelletje (eerbetoon aan overleden topsporters) en de Holland Sport-bioscoop (aparte filmpjes van atleten).

Nieuw

Nieuw is een rubriek over bijzondere sportboeken. De rest blijft tot kort voor de live uitzending een verrassing. "We willen vanuit heel veel vrijheid werken, we willen alles kunnen doen binnen dat uur en niet te veel vast te zitten aan een format", zegt eindredacteur Geert-Jan Bron.

"Het is een programma dat op gevoel wordt gemaakt. Als we ineens een special willen maken of welkom zijn bij Guus Hiddink in Moskou moet daar ruimte voor zijn."

Niet alleen Holland sport
En hoewel de titel Holland sport mogelijk anders doet vermoeden, zijn items over buitenlandse sporthelden zeer wel denkbaar.

"Het is heus niet zo dat we alleen aandacht besteden aan de stoere Hollandse knapen, de polderjongens. Vorig seizoen hebben we Usain Bolt nog gevolgd bij zijn voorbereidingen op de Grand Prix in Brussel. Dat is ook zó'n fenomeen, daar kun je niet omheen."

Reageren