Holland's got talent

Deze acts moeten zich bewijzen in de eerste halve finale van Holland's Got Talent

RTL 4 - vrijdag 14 oktober om 20:01

© RTL
Van de ruim honderd kandidaten die meededen aan dit seizoen, zijn er twintig doorgestoomd tot de halve finale. In deze eerste halve finale van Holland's Got Talent strijden tien van de beste acts om een felbegeerde finaleplek.

Nu is de vraag: welke talenten nemen het in deze halve finale van Holland's Got Talent tegen elkaar op? Wij nemen het deelnemersveld van deze uitzending met je door.

Seigo (10)

De show openen is natuurlijk altijd spannend, maar als iemand het kan is het de 10-jarige Seigo wel. Hij kreeg namelijk niet voor niets een golden buzzer van Chantal Janzen. Dat schept verwachtingen. Lukt het hem in deze ronde ook om de jury en het publiek te overtuigen met zijn breakdance-act? Hij heeft een act voorbereid op Elvis-muziek. 

Collin Hoeve

Zingen is één ding, maar Collin Hoeve bezit duidelijk over meer kwaliteiten. In zijn auditieronde had hij namelijk maar een paar woorden nodig om het volledige theater om zijn vinger te winden met zijn zelfgeschreven liedjes die hij on the spot bedacht. De vraag is of hem dat ook lukt met de hoge druk van de halve finale. De juryleden gaan het hem in ieder geval niet makkelijk maken.

Life Family

Na het zangoptreden van Collin is het snel weer tijd voor een dansact. En niet zomaar één, maar die van dansformatie Life Family! Tijdens hun auditie viel vooral de smaakvolle choreografie en muziekkeuze op. Vanavond gaan ze er alles aandoen om dat te overtreffen met een act waar scheikunde een belangrijke rol speelt. 

Giada Valenti

Marc-Marie Huijbregts kijkt er vast al tijden naar uit: het optreden van de Italiaanse zangeres Giada Valenti. De cabaretier hield het namelijk niet droog bij haar optreden tijdens de auditieronde. De verwachtingen zijn dus hooggespannen, want lukt haar dat ook voor een tweede keer? 

Noah Tukker

Van prachtige Italiaanse lied springen we gelijk door naar rap. De pas 14-jarige Noah Tukker, wiens auditie bestond uit een flinke roast van de juryleden, heeft het namelijk geschopt tot de halve finale. Ditmaal probeert hij de juryleden niet alleen aan het swingen te krijgen, maar hij wil ook zijn vader op een heel bijzonder manier bedanken voor alles wat hij voor hem heeft gedaan. 

Marimbros

Wie aan Holland's Got Talent denkt, denkt vast direct aan alle talloze dans- en zangacts die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, maar de volgende act is pas echt uniek. De jongens van Marimbro's spelen namelijk op... de marimba! En daar wisten ze tijdens hun auditie zo'n groot spektakel van te maken dat de juryleden niets anders konden dan ze doorsturen naar de halve finale. Wie weet wat ze vanavond weer zullen brengen!

Rowan Veltman

Het belooft sowieso een internationaal avondje te worden, zeggen we met een knipoog. Rowan Veltman is namelijk ook van de partij in deze eerste halve finale. Deze pas 17-jarige zanger komt uit Friesland en wil met zijn deelname aan Holland's Got Talent vooral laten horen hoe prachtig deze taal is. In de auditieronde slaagde hij daarin met een golden buzzer van Edson da Graça. Met verve zelfs! 

Nick Sebrechts

We kunnen wel stellen dat alle kandidaten die nu nog over zijn - op een enkele uitzondering na - over talent beschikken. Zo ook Nick Sebrechts, die tijdens zijn auditie op geheel eigen wijze danste op een pianoversie van Fly Me To The Moon. Hij liet de juryleden met open mond achter en dat niet alleen: volgens Dan Karaty deed hij zelfs Michael Jackson eer aan. Wauw! 

Bart van Grijn

Hij heeft de looks, bewees tijdens de auditie al over een fijne zwoele stem te beschikken en zong tijdens zijn auditie zelfs zo netjes dat de juryleden twijfelden of hij niet playbackte. We hebben het natuurlijk over de 24-jarige countryboy Bart van Gijn, de volgende kandidaat die in deze halve finale de strijd aan gaat. Hij hoopt de juryleden nu om de vinger te winden met zijn vertolking van Your Man van John Turner.

Clio Togni

En last but not least is het ook de beurt aan Clio Togni, die weer iets heel anders op het podium laat zien dan al haar concurrenten. Tijdens haar auditie wist ze namelijk al een uitdagende zeemeerminact neer te zetten en ook deze week blijft de zogenoemde 'water ball' niet achterwege. Dit combineert ze met een prachtige act in een slingerende hoelahoep. 

Holland's Got Talent is iedere vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Vanavond gaan vijf van deze acts door naar de finale!

Meer over