Home Alone

Home Alone is terug op SBS6!

SBS 6 - vrijdag 10 december om 20:30

© ORF; Veroeffentlichung honorarfr
Kerst is een tijd van verbondenheid, van samen zijn met je familie en genieten van lekker eten en drinken. Nu duurt het nog twee weken voor we ons storten op het kerstdiner, maar het is wel al tijd om te genieten van Kevin, die het in de filmklassieker Home Alone opneemt tegen twee inbrekers.

Het is bijna Kerst en dat betekent dat de hele familie McCallister op vakantie gaat naar Frankrijk. Tenminste, dat is de bedoeling.

Kevin is Home Alone

Omdat de kleine Kevin (een iconische rol van de piepjonge Macaulay Culkin) even niet oplette, is zijn familie zonder hem vertrokken. Hij is dus ‘home alone’, alleen thuis, deze Kerst. 

Dat vindt hij niet eens zo erg. Eindelijk heeft Kevin wat tijd voor zichzelf. Geen ouders die hem aan z’n kop zeuren, geen pesterijen van zijn oudere broer en niemand die hem stomme klusjes laat doen.

Toch wordt het voor Kevin niet zo’n rustige Kerst als hij had gehoopt: de sullige inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern) azen op de dure spulletjes in huize McCallister.

Kevin verzint allerlei trucjes en boobytraps om Harry en Marv buiten de deur te houden. Of dat hem lukt? Je ziet het in Home Alone.

Joe Pesci

Joe Pesci en Daniel Stern, de acteurs die schurken Harry en Marv speelden, hadden weinig vertrouwen in Home Alone. Ze dachten dat de film zou floppen.

Om het toch een beetje leuk te houden op de set besloten de acteurs hun rol dan maar lekker over the top te spelen.

Dikke kans dat dat heeft bijgedragen aan het enorme succes van Home Alone: de film kostte nog geen 20 miljoen dollar, maar leverde dik een half miljard op. 

Meer over