Hook

Robin Williams is Peter Pan in Hook

NET 5 - zondag 28 april om 22:43

Als zijn kinderen ontvoerd worden, ontdekt een advocaat weer wie hij echt is, wie hij vroeger was: Peter Pan

Advocaat Peter Banning (Robin Williams) heeft het druk. Hij is altijd aan het werk, of aan het bellen. Nooit heeft hij eens tijd voor zijn gezin.

Hook

Sterker nog: Als Peter een honkbalwedstrijd van zijn zoontje wil zien, stuurt hij iemand van de zaak met een videocamera naar het honkbalveld. Dat moet wel een keer verkeerd gaan.

En dat doet het in Hook ook, net als Peter voor zijn werk naar Londen moet. Zijn kinderen worden ontvoerd.

De dader? Dat is kapitein Haak (Dustin Hoffman).

Want Peter is het misschien helemaal vergeten, maar ooit was hij Peter Pan. Als aanvoerder van de weeskinderen streed hij toen dapper tegen de snode piratenkapitein.

Tinkerbell

Als hij zijn kinderen wil redden, moet Peter zelf weer een beetje kind worden. Alleen dan kan hij terug naar Nooitgedachtland om nog één keer de degens te kruisen met kapitein Haak.

Maar Peter is het kind in zichzelf helemaal kwijt. Op die manier wordt het voor kapitein Haak een koud kunstje om zijn rivaal te verslaan.

Gelukkig is er het elfje Tinkerbell (een heel klein Julia Robertsje). Zij helpt Peter in Hook zijn jeugdig enthousiasme te herontdekken.

Robin Williams

Op de set van Hook raakten hoofdrolspeler Robin Williams en regisseur Stephen Spielberg bevriend. Na Williams dood besloot Spielberg om bij wijze van eerbetoon de film nog eens te herbekijken.

Hij haalde het einde niet. Tijdens het kijken barstte Spielberg in tranen uit.

Meer over