Alien: Covenant

Ruimtereiziger Michael Fassbender doet een bijzondere ontdekking in Alien: Covenant

Paramount - maandag 20 juni om 20:30

© Warner Bros.

Krijg je geen genoeg van de Alien-films? Dan ben je niet de enige. Ook regisseur Ridley Scott houdt ervan. Met de film Alien: Covenant, die vanavond om 20:30 uur te zien is op Paramount Network, slaat hij dan ook een brug tussen prequel Prometheus en de allereerste Alien (1979). 

De makers van Alien: Covenant nemen de kijkers mee naar 2104, een dikke tien jaar na de rampzalig verlopen expeditie in Prometheus. De bemanning van het ruimteschip Covenant is onder leiding van Walter (Michael Fassbender) op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Daar zullen ze nooit aankomen, maar onderweg ontdekken ze wel een duistere gevaarlijke wereld. Met als enige inwoner: de ‘synthetische’ David, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie. Hoe is het hem gelukt om te overleven en wat heeft hij voor de bemanning in petto?

Ridley Scott

In 2015 kondigde regisseur Ridley Scott aan dat Alien: Covenant het tweede deel zou worden in een nieuwe Alien-trilogie. Na Prometheus en Alien: Covenant zou Alien: Awakening de trilogie afsluiten. Echter, omdat de recensenten fans niet helemaal overtuigd raakten door de tweede film, werd dat laatste plan op de lange baan geschoven. Het is dus nog altijd onduidelijk of er nog een film komt. Wel verschijnt er in 2023 een Alien-serie.

Paramount Network

Alien: Covenant is maandag 20 juni om 20:30 uur te zien op de nieuwe tv-zender Paramount Network. Deze zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13 en brengt de grootste Hollywoodsterren bij jou tuis. Elke maandag t/m vrijdag om 20:30 uur zie je er de beste Hollywood films. Ook kun je er terecht voor TV-series als Yellowstone, Elementary en The Orville: New Horizons.

Meer over