Anaconda

Jennifer Lopez en de reuzenslang in Anaconda

SBS 9 - vrijdag 22 juli om 22:10

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Een jager is in de film Anaconda geobsedeerd door een enorme slang. Hij sleept een filmcrew mee in zijn jacht op het monster.

Terri Flores (Jennifer Lopez) maakt documentaires voor National Geographic. Met haar filmcrew is ze voor opnames in Brazilië.

Anaconda

Daar gaat Terri diep in de jungle van het Amazonegebied op zoek naar een verloren indianenstam. Voor ze die stam vindt, stuit haar boot op jager Paul Serone (Jon Voight).

Serones boot heeft panne, dus besluiten Terri en haar collega's hem een lift te geven. Maar of dat wel zo'n goed idee is?

Hij vertelt de filmcrew dat hij weet waar de stam woont. Maar er is ook nog iets dat hij niet vertelt.

Serone is in Anaconda namelijk geobsedeerd door een enorme slang die in het gebied huist. Hij sleept de filmcrew mee in zijn jacht op het enorme monster.

Vinden ze de reusachtige anaconda? En overleeft iedereen deze helse tocht door de jungle?

Een soort Jaws, maar dan anders

De filmmakers namen voor Anaconda een voorbeeld aan Steven Spielbergs haaienklassieker Jaws. Voor sommige scènes gebruikten ze enorme een mechanische slang.

Dat ging – net als bij Jaws – lang niet altijd goed. Zo ontstond er op een gegeven moment kortsluiting in de besturing van het nepmonster.

Blijkbaar deed het er niet zo toe dat de slang onbestuurbaar was. Een deel van de beelden die de filmmakers toen schoten zie je terug in de film.

 

Meer over