The Mist

Thomas Jane heeft meer te vrezen dan alleen monsters in The Mist

Veronica - woensdag 15 maart om 20:25

© BFD
Als de inwoners van Bridgton uit de film The Mist na een zware storm naar de plaatselijke supermarkt trekken om spullen te kopen voor reparaties, komt er een dichte mist opzetten. Die mist blijkt slechts een dekmantel.

Na The Shawshank Redemption en The Green Mile verfilmde regisseur Frank Darabont met The Mist weer een verhaal van horror­koning Stephen King.

The Mist

Het kleine stadje Bridgton wordt getroffen door een zware storm. Als de storm is gaan liggen, trekken de bewoners massaal naar de plaatselijke supermarkt om spullen te kopen voor de broodnodige reparaties. Zo ook David Drayton (Thomas Jane) samen met zijn zoontje.

Dan komt er plotseling een dichte mist opzetten. Al snel blijkt er meer aan de hand: die mist is een dekmantel waardoor allerlei gevaarlijke wezens het stadje kunnen binnendringen.

De enige manier waardoor de mensen in de supermarkt kunnen overleven is door goede samenwerking. Toch ontstaan er al snel twee kampen.

Mrs. Carmody (Marcia Gay Harden) is ervan overtuigd is dat het einde der tijden nabij is. Ze stelt een krankzinnige oplossing voor. Ze krijgt steeds meer mensen met zich achter zich. Drayton wil rationeel blijven nadenken maar komt er steeds meer achter dat hij zich niet alleen zorgen moet maken om de monsters buiten, maar ook om de mensen binnen.

Stephen King

Horrorschrijver Stephen King is een van de auteurs met de vaakst verfilmde verhalen. Over lang niet al die verfilmingen is hij tevreden.

Zo was hij niet te blij met Stanley Kubricks The Shining, ondanks dat het een echt klassieker is geworden.

The Mist vond hij wel een goede verfilming van zijn gelijknamige novelle. Hij zei zelf dat hij oprecht bang werd door de film. Regisseur Frank Darabont beschreef dat compliment als het gelukkigste moment van zijn carrière.

Meer over