Hotel Artemis

Houdt Jodie Foster de boel rustig in Hotel Artemis?

RTL 7 - zaterdag 8 oktober om 20:00

© ftp://ftp.aller.com/
In een exclusief ziekenhuis voor criminelen is het altijd rustig. Tot er in de film Hotel Artemis een belangrijke maffiabaas gewond wordt binnengebracht.

Hoewel de naam anders doet vermoeden is Hotel Artemis helemaal geen hotel. Het is een ziekenhuis.

Hotel Artemis

En niet zomaar een. Hospitaal Hotel Artemis is in deze film exclusief toegankelijk voor de gevaarlijkste moordenaars en criminelen van Los Angeles.

Met zulke klandizie is het vooral op de afdeling spoedeisende hulp vaak behoorlijk druk. En lopen de gemoederen in de wachtkamer vaak hoog op.

The Nurse (Jodie Foster) ziet erop toe dat iedereen zich gedraagt. Want alleen Hotel Artemis-leden die de regels volgen – in het gebouw zijn wapens, politie en moord ten strengste verboden – komen in aanmerking voor behandeling.

Dat gaat doorgaans prima, maar als The Nurse bericht krijgt dat de belangrijke maffiabaas Orian Franklin onderweg naar het hospitaal is, zorgt dat voor een flinke dosis onrust. Als er dan ook nog eens een gewonde politieagent aanklopt is het hek helemaal van de dam in deze lekker sleazy actiethriller.

Drew Pearce

Hotel Artemis is het regiedebuut van Drew Pearce. Voor hij ging regisseren had hij zijn sporen al verdiend als scenarioschrijver van films als Iron Man 3 en Mission: Impossible - Rogue Nation.

Hij verstopte in deze film behoorlijk wat verwijzingen naar filmklassiekers. Zo prijkt op waterflesjes in Hotel Artemis de merknaam Mulwray.

Evelyn Mulwray is het personage dat Faye Dunaway speelt in Chinatown. Die film gaat over een tekort aan drinkwater in Los Angeles.

The Nurse drinkt op een gegeven moment uit een flesje Blaine & Lundt. Dat is een verwijzing naar de hoofdpersonen in film-noirklassieker Casablanca.

Meer over