Hotel Transylvania

Dracula geeft een feestje

Com. Centr. - zaterdag 17 april om 20:30

© Skye.Barendrecht@disney.com
In het mensenvrije Hotel Transylvania geeft Dracula een feestje waar heel veel monsters voor zijn uitgenodigd. Helaas verloopt niet alles volgens plan als er wél een mens het kasteel weet binnen te dringen.

Ook monsters hebben recht op – en behoefte aan – vakantie. Gelukkig baat vampier Dracula in zijn kasteel in Transslyvanië een hotel speciaal voor monsters uit.

Hotel Transylvania

In Hotel Transylvania organiseert Dracula (met de stem van Adam Sandler) een groot feest. De gelegenheid: dochterlief Mavis (Selena Gomez) viert haar 118e verjaardag. Alle vrienden van Dracula zijn uitgenodigd – Frankenstein en zijn vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man, de Weerwolffamilie en nog veel meer.

Dracula is overbezorgd om zijn dochter, die elk jaar voor haar verjaardag vraagt of ze het kasteel uit mag. Hij is nog nooit zijn belofte nagekomen, maar dit jaar mag ze zich een tijdje in de mensenwereld begeven.

Als ze terugkeert naar het kasteel, neemt ze zonder het te weten een ongenode gast mee. Jonathan dringt binnen en dan pas gaat het feestje echt van start.

Vader Dracula is alleen minder blij met Jonathans aanwezigheid. Mavis ziet de roodharige krullenbol stiekem best wel zitten.

Adam Sandler

Adam Sandler is niet alleen de stem van vampier Dracula, hij produceerde de film ook. Bevriende acteurs als David Spade, Steve Buscemi, Kevin James en Fran Dresscher verzorgden de stemmen van de andere monsters.

Dat deden ze goed: Hotel Transylvania bracht ruim 350 miljoen dollar op. Ook Hotel Transylvania 2 (uit 2015) en Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018) deden het alleraardigst in de bioscopen.

Wat heet: alles bij elkaar hebben Dracula en zijn geanimeerde monstervrienden ruim 1,3 miljard dollar verdiend.

Meer over