How to be young

Margriet van der Linden reist af naar Hongarije

NPO 2 - vrijdag 5 november om 22:30

Hongarije staat niet boven aan de lijst van inclusieve landen. Premier Viktor Orbán voerde zelfs een wet in, die het 'promoten’ van homoseksualiteit moet tegengaan. Margriet van der Linden spreekt in How To Be Young met Hongaarse jongeren.

Viktor Orbán staat bepaald niet bekend om zijn tolerante inborst. De Hongaarse premier heeft de touwtjes al sinds 2010 stevig in handen in zijn land. Hij zet zich geregeld af tegen de EU, doekte kritische nieuwszenders op en voerde een wet in die ervoor moet zorgen dat jonge kinderen in de media en op scholen niet worden ‘geconfronteerd’ met homoseksuelen en transgenders.

Margriet van der Linden

Margriet van der Linden koopt Sprookjesland is van iedereen, een inclusief sprookjesboek dat jonge kinderen wil laten zien dat iedereen er mag zijn. Orbán sprak vorig jaar bij het verschijnen van ‘een rode lijn die overschreden is’ en deed het boek in de ban. De presentatrice spreekt met Hongaarse jongeren die in hun privéleven en op hun werk worstelen met hun beperkte bewegingsvrijheid.

Meer over