How to be young

Margriet van der Linden praat met vluchtelingen in Ceuta

NPO 2 - vrijdag 12 november om 22:30

Ceuta, een stukje Spanje in Afrika, is voor Marokkanen dé plek om aan een beter leven te beginnen, maar het land ontvangt hen niet met de open armen die hen zijn beloofd. Margriet van der Linden praat in deze aflevering van How To Be Young met enkele jongeren.

De Spaanse stad Ceuta ligt op het Afrikaanse continent, net aan de andere kant van de Straat van Gibraltar. Het is dé plek om naartoe te gaan voor Marokkanen die een beter leven zoeken in Europa. Het is maar een klein stukje zwemmen of zelfs waden naar de stranden bij de stad.

Margriet van der Linden

Het opvangcentrum heeft plaats voor tweehonderd vluchtelingen, maar in de nacht van 17 op 18 mei van dit jaar maakten er ruim zesduizend tegelijk de oversteek. Margriet van der Linden ontmoet in How to be young Oussama, die ook die nacht aankwam in Ceuta. Hij wil naar Barcelona, maar heeft geen geld en geen papieren, en Spanje blijkt niet het beloofde land dat hem werd voorgespiegeld. Husein is al in Barcelona, maar ook hij moet nog onder de radar van de politie blijven.

Meer over