How to be young

Margriet van der Linden onderzoekt vrouwenrechten in Turkije

NPO 2 - vrijdag 15 oktober om 22:20

Margriet van der Linden gaat in de nieuwe reportageserie How to be young op een bijzondere reis. Haar eerste stop? Turkije. De rechten van vrouwen en meisjes in het land staan onder druk, en wie een kritisch geluid laat horen kan rekenen op bedreigingen.

Jong zijn in de 21e eeuw is geen pretje. Jongeren gaan een onzekere toekomst tegemoet met een groeiende kloof tussen arm en rijk, politieke polarisatie en vrijheden die onder druk staan. Na How to be gay en How to be a man onderzoekt Margriet van der Linden in de nieuwe reportageserie How to be young de grote thema's waar Europese jongeren mee worden geconfronteerd.

Vrouwenrechten in Turkije

In de eerste aflevering bekijkt ze de vrouwenrechten in Turkije, het land dat vorig jaar uit een verdrag stapte dat vrouwen en meisjes tegen geweld moest beschermen. Van der Linden ontmoet Ilay, die haar baas wil aanklagen wegens misbruik, maar weinig kans op succes heeft. Dillan maakte video's voor TikTok, maar na een kritisch filmpje over bedreigingen veranderde haar leven in een hel.

Meer over