How to Lose a Guy in 10 Days

Kate Hudson dumpt Matthew McConaughey in How to Lose a Guy in 10 Days

NET 5 - zaterdag 22 juli om 21:51

© Paramount Pictures
Ben denkt dat hij in tien dagen iedere vrouw verliefd op hem kan laten worden. Andie weet hoe ze in tien dagen tijd iedere man kan dumpen. Wat gebeurt er als ze hun ideeën op elkaar gaan uitproberen? Je ziet het in How to Lose a Guy in 10 Days.

Rokkenjager Ben (Matthew McConaughey) sluit een weddenschap dat hij binnen tien dagen een vrouw verliefd op hem kan laten worden. Columnist Andie (Kate Hudson) wil voor het tijdschrift Composure een artikel schrijven over hoe je binnen tien dagen iedere man kunt dumpen. 

How to Lose a Guy in 10 Days

Ze zijn er allebei op gebrand om hun theorieën te bewijzen. Maar ja, daar heb je natuurlijk wel een proefpersoon voor nodig. Alsof de duvel ermee speelt: Andie en Ben komen elkaar tegen. Dat is het begin van een ingewikkeld spel.

Ben doet zijn best om Andie om zijn vinger te winden. Andie probeert Ben ondertussen uit alle macht af te schrikken. Wie gaat die strijd winnen? En wat gebeurt er dan? Je ziet het in How to Lose a Guy in 10 Days

Matthew McConaughey

Jarenlang werd Matthew McCounaughey alleen maar gevraagd voor 'lichte rollen'. Hij speelde in vooral romantische komedies, zoals deze How to Lose a Guy in 10 Days. In 2009 was hij een van de grootste Hollywoodsterren. En omdat McConaughey in zijn films zelden zijn shirt aanhoudt, groeide hij ook uit tot een sekssymbool.

Dat jaar nam McConaughey een radicaal besluit: Hij besloot pas weer te gaan acteren zodra er voor hem een interessante rol voorbijkwam. Gevolg was dat hij twee jaar lang in geen enkele film te zien was. Met The Lincoln Lawyer liet hij in 2011 zien meer in zijn mars te hebben. De goede rollen volgde elkaar daarna rap op, met onder andere Killer Joe en Mud.

Zijn A-status als acteur is inmiddels al bevestigd. Daar heeft de Oscar die hij binnensleepte voor zijn rol in Dallas Buyers Club zeker aan bijgedragen. 

Meer over