Huisvrouwen bestaan niet 2

Het vervolg op Huisvrouwen bestaan niet

RTL 4 - woensdag 29 december om 20:31

© Filmdepot
In 2017 verscheen de frisse comedy Huisvrouwen bestaan niet. In die film, die losjes is gebaseerd op een boek van Sylvia Witteman, proberen halfzussen Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Marjolein (Jelka van Houten) ervoor te zorgen dat hun fladderige hippiemoeder (Loes Luca) haar huis kan houden.

Twee jaar later gaat het drietal vrolijk verder waar ze gebleven waren. Dat betekent dat Gijsje haar gezin met haar carrière probeert te combineren en dat chaoot Marjolein begint te vermoeden dat haar vent een ander heeft.

Huisvrouwen bestaan niet 2

En Loes? Die is ondertussen een beetje klaar met jongere mannen en uitgetinderd. Ze merkt dat jongens die ongeveer de helft van haar eigen leeftijd toch echt niet meer kan. Ze is toe aan een kerel van haar eigen leeftijd. Die vindt ze in lifecoach Bernd (Leopold Witte).

Richard Kemper

Huisvrouwen bestaan niet 2 blinkt dan wel niet uit in originaliteit, de sterke cast en het slim geschreven scenario maken dat meer dan goed. Het script is van de hand van cabaretier Richard Kemper.

Kemper weet heel goed het grote publiek te bespelen. Zo is hij al jaren bekend van het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper. Dit duo waren veelvuldig met hun hits terug te vinden in de Top 40. Daarnaast wonnen ze diverse prijzen, waaronder een Edison Music Award.

Voordat Kemper in 2003 de overstap naar het theater maakte werkte hij in de reclame. In 2002 werd hij genomineerd voor ‘Reclameman van het Jaar’.

Meer over