Huisvrouwen bestaan niet

Jelka van Houten en Eva van de Wijdeven zijn zusjes in Huisvrouwen Bestaan Niet

RTL 8 - maandag 21 augustus om 20:28

© ArjoFrank Fotografie / Independent Films
In Huisvrouwen Bestaan Niet proberen twee zussen hun moeder te helpen. Als dat niet lukt moet moeder het huis verkopen waar de zussen zijn opgegroeid.

Moeder Loes (Loes Luca) is een oude hippie. Ze leidde vroeger een losbandig leven en ook nu is ze niet het type dat de hand op de knip houdt.

Huisvrouwen Bestaan Niet

Vandaar dat ze nu haar huis dreigt kwijt te raken. Het prachtige huis waar haar dochters Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Marjolein (Jelka van Houten) zijn opgegroeid. Ze zijn dan wel zussen, Marjolein en Gijsje lijken in niets op elkaar. Een gevolg van Loes’ losbandige leven: ze hebben niet dezelfde vader.

In Huisvrouwen Bestaan Niet gaan de zussen samen proberen hun moeder te helpen. Als reclamemaker Gijsje een grote klus binnensleept, kunnen ze met het geld dat dat oplevert Loes’ schuld afbetalen. Klinkt superlogisch, maar zo vanzelfsprekend gaat het natuurlijk allemaal niet.

Sylvia Witteman

Sowieso vindt Marjolein het allemaal nogal ingewikkeld. De chaotische moeder van drie kinderen is net haar baan kwijtgeraakt. Ze maakt nu voor het eerst in haar leven kennis met het echt huisvrouwenbestaan. En dat bevalt haar eigenlijk maar niks. Gijsje heeft juist altijd alles op orde. Op één ding na: het lukt haar en haar vriend maar niet om zwanger te raken. 

Huisvrouwen bestaan niet is een verfilming van het toneelstuk De huisvrouwmonologen. Dat toneelstuk is weer gebaseerd op een boek van Sylvia Witteman. Cabaretier Richard Kemper – bekend van Veldhuis & Kemper – bewerkte het toneelstuk tot een filmscenario.

Meer over