Hunted vips

Klopjacht op bekende gezichten

NPO 3 - maandag 25 januari om 20:25

© AVROTROS
Het opsporingsteam zat vijf seizoenen achter onbekende Nederlanders aan, maar in deze jubileumreeks doen BN'ers als Kim Feenstra, Bilal Wahib en Dennis Weening een dappere poging de hunters te slim af te zijn.

De lustrumreeks van Hunted was reden voor de makers om uit te pakken met een vipversie. Na vijf seizoenen onbekende Nederlanders te hebben opgejaagd, gaat het genadeloze opsporingsteam onder leiding van undercoveragent Marcel van de Ven ditmaal achter bekende koppels aan.

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

De komende weken is te zien hoe Kim Feenstra en Birgit Schuurman als duo samenwerken om de hunters voor te blijven. Ook Dennis Weening en Klaas van der Eerden vormen een team, evenals Mocro maffia-acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud. Bilal: "We hebben door het hele land wel goeie connecties maar ik weet gewoon niet waar ik word neergezet. Zelfs op de Waddeneilanden ken ik mensen, in Groningen ook, in Maastricht kunnen we ook altijd ergens terecht. En ik hoop dat onze bekendheid en charmes ons gaan helpen."

Bang voor cyberdivisie

Marcel van de Ven heeft als hoofd van het opsporingsteam al heel wat gezien, toch was hij verbaasd door de BN'ers: "Ik was eigenlijk best nieuwsgierig of het ze zou lukken. Maar ze hebben alles uit de kast gehaald en hun netwerk ingezet om uit onze handen te blijven. Het is echt een spektakel." Ook is Van de Ven diep onder de indruk van zijn eigen team. Vooral de cyberdivisie is zo op dreef dat hij er zelfs een beetje bang van wordt: "Ze waren dit seizoen baanbrekend. Je ziet dat de ontwikkelingen in opsporing steeds meer in de digitale wereld plaatsvindt en deze jongens zijn gewoon zo ontzettend goed."

Meer over