Hypnotiserende taferelen met Jan Smit: Ik weet wat jij deed

Jan Smit (23) wil zijn horizon verbreden en daarvoor krijgt hij de gelegenheid met de nieuwe hypnosespelshow Ik weet wat jij deed. "Ik wil kijken wat ik nog meer kan. Dit programma biedt mij de mogelijkheid om erachter te komen of presenteren wel echt iets is voor mij."

In Ik weet wat jij deed maken kandidaten onder hypnose de meest bizarre gebeurtenissen mee. Dit gebeurt onder leiding van hypnotiseur Jos Claus.

Geldbedrag
Eenmaal in de studio - en weer helemaal bij zinnen - moeten de kandidaten raden hoe zij tijdens de hypnose in bepaalde situaties hebben gehandeld. Tegenover elk goed antwoord staat een geldbedrag.

Leedvermaak
Jan: "Het is ongelofelijk hoe mensen onder hypnose in een mum van tijd veranderen. De kandidaten krijgen als het ware een spiegel voorgehouden." De meningen verschillen sterk in hoeverre dit leedvermaak is, maar waar ligt eigenlijk de grens voor Jan? "Na afloop kan het confronterend zijn voor de kandidaten om zichzelf terug te zien, maar het is nooit kwetsend. Als kandidaat ga je er helemaal blanco in en daarom kun je jezelf achteraf niets kwalijk nemen."

Gehypnotiseerde Jan
Voor Jan was het een volkomen logische stap om Ik weet wat jij deed te presenteren: "Het programma staat dicht bij me. Ik kom graag met andere mensen in aanraking en daarnaast houd ik van lachen om anderen." Maar lachen om een gehypnotiseerde Jan zit er voorlopig niet in:

"Voor dit programma ben ik zelf niet onder hypnose gegaan. Ik ben niet bang, maar naderhand weet je zelf toch niet meer dat je onder hypnose bent geweest. Wat heeft het dan voor zin? Binnenkort heb ik Jos wel voor een feestje geboekt. Ik probeer het dan graag uit, maar wel één op één."

Reageren