Hysterische hyena's

Olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden: cabaretier Marc-Marie Huijbrechts (foto) zoekt ze allemaal tijdens zijn grootse en avontuurlijke fotosafari op de Afrikaanse savanne.

Vanavond, tijdens de derde aflevering van Marc-Marie in ’t wild is hij samen met wildlife- en survivalexpert Bart de Haas op zoek naar een van de meest mysterieuze en gevreesde roofdieren: de hyena.

Crash
De zoektocht begint met een luchtballonvaart die bijna verkeerd afloopt. Bart en Marc-Marie crashen namelijk halverwege in een boom.

Karkas
Onderweg naar de eerste kampplek vindt Bart het karkas van een zebra, die waarschijnlijk is aangevallen door leeuwen - een van de gevaarlijkste vijanden van hyena's.

Zebravlees
Omdat ze op hun reis weinig vlees hebben kunnen eten, snijdt Bart een paar stukken van de zebra af om later te braden. Marc-Marie heeft daar zo zijn bedenkingen bij.

Onveilig
De eerste nacht voelt de cabaretier zich heel onveilig. De uitgekozen plek voelt op de een of andere manier niet goed, maar waarom toch?

Bewijs
Uiteindelijk vinden Bart en Marc-Marie de eerste sporen en niet veel later de hyena's zelf. Maar het maken van een goede foto als bewijs blijkt een enorme opgave. Gaat het Marc-Marie lukken?

Meer over:

Reageren