I, Frankenstein

Het monster van Frankenstein krijgt een naam

RTL 7 - zaterdag 15 februari om 23:55

© © SPLENDID FILM KLEIN GMBH / MKNS
Dr. Victor Frankenstein (Aden Young) komt te overlijden en wordt begraven door zijn eigen creatie, het monster (Aaron Eckhart). Het monster komt in handen van Ophir (Mahesh Jadu) en Keziah (Caitlin Stasey). 

Ze geven het monster een naam: Adam. Ze vertellen hem over een eeuwenoude oorlog die woedt tussen engelen en demonen. 

I, Frankenstein

De koningin van de Gargoyles-orde, Leonore (Miranda Otto), vraagt Adam zich bij hen aan te sluiten. Ze voeren een oorlog tegen de demonen. 

Met het dagboek van Victor Frankenstein in bezit probeert deze orde een leger te creëren. Adam wil hier niets van weten. Hij besluit zich terug te trekken.

In I, Frankenstein zien we Adam tweehonderd jaar later terugkeren in de huidige maatschappij. Het duurt niet lang voordat hij erachter komt dat er een leger van door demonen bezeten lijken ronddwaalt op aarde.     

Mary Shelley

In 1818, toen Mary Shelley twintig jaar oud was, kwam het door haar geschreven boek Frankenstein uit. Tot op de dag van vandaag is dit boek een welkome bron voor de filmwereld. In 1910 kwam de eerste filmadaptatie uit en inmiddels is dit boek al vele malen verfilmd.

Het monster zelf heeft geen naam. Dat hij in deze film Adam wordt genoemd is echter niet vreemd.

Adam staat natuurlijk voor de eerste man die God heeft gemaakt. Ook Shelley zelf heeft tijdens lezingen weleens de naam Adam laten vallen toen ze sprak over het monster. 

Meer over