I Love You, Man

Paul Rudd en Jason Segel houden van elkaar

Com. Centr. - zondag 29 augustus om 20:30

Peter gaat trouwen. Dat is mooi natuurlijk, alleen moet hij nog wel een getuige voor zijn huwelijk vinden. Vrienden heeft Peter nauwelijks, dus moet hij in I Love You, Man op zoek naar de man van zijn dromen.

Bier, voetbal, vrouwen en gitaarmuziek, meer gespreksonderwerpen hebben veel mannen niet nodig voor een vruchtbare vriendschap.

I Love You, Man

Voor Peter (Paul Rudd) ligt dat net effe anders. Hij is niet zo handig met seksegenoten. Dat was nooit echt een probleem, want hij heeft vriendinnen zat.

Maar als zijn bruiloft in zicht komt, moet hij op zoek naar een getuige. Daarom gaat hij in I Love You, Man op zoek naar een goede vriend die hij die rol kan toevertrouwen.

Peters speurtocht naar een maatje gaat niet over rozen. Hij stuit op een lange rij oude zemelaars, opgewonden standjes en hitsige homo’s.

Net als hij zijn zoektocht op wil geven loopt hij Sydney (Jason Segel) tegen het lijf. De twee hebben meteen een klik: ze zijn allebei fan van de eightiesrockband Rush.

Sydney nodigt hem uit in zijn huis. Dat blijkt een droompaleis voor kerels, vol bier, gitaren en relaxte banken.

Paul Rudd

Zo is het liefde op het eerste gezicht tussen Sydney en Peter. Dat maakt dat I Love You, Man een soort romcom is, maar dan over vriendschap in plaats van over liefde.

Het is niet de eerste keer dat Paul Rudd en Jason Segel samen in een film te zien zijn. In 2008 hadden ze allebei een rol in Forgetting Sarah Marshall.

Of het nou toeval is of niet, er is een opvallende overeenkomst tussen die film en I Love You, Man: in allebei de films eten Jason Segel en Paul Rudd samen taco's.

Ook hadden ze allebei een rolletje in Knocked Up, maar daar komt er geen Mexicaans eten aan te pas.

Meer over