I Spy

Eddie Murphy en Owen Wilson gaan samen op pad in I Spy

Viaplay TV - zondag 17 maart om 22:50

© Columbia TriStar Films
CIA-agent Alex Scott moet uitvogelen wat een crimineel van plan is met het gevechtsvliegtuig dat hij heeft gestolen. Dat kan Scott niet alleen: hij heeft de hulp van een vlot gebekte profbokser nodig.

Koud van zijn spionnenopleiding krijgt de kersverse CIA-agent Alex Scott (Owen Wilson) meteen een pittige opdracht. Hij moet op zoek naar een vliegtuig.

I Spy

En niet zomaar een vliegtuig: de Slingblade is het prototype van een geavanceerd spionagetoestel. De CIA denkt dat wapenhandelaar Gundars (Malcolm McDowell) de Slingblade heeft.

Wat hij ermee wil? Dat moet Alex dus uit gaan zoeken, maar dat kan hij niet alleen.

Om Gundars uit zijn tent te lokken moet Alex inspelen op zijn grootste passie: boksen. De CIA geeft hem een partner die het bokswereldje goed kent.

Zo kan het gebeuren dat de serieuze spion Alex moet gaan samenwerken met de vlotgebekte profbokser Kelly Robinson (Eddie Murphy). Hoe dat afloopt zie je in I Spy.

Famke Janssen

Naast Owen Wilson en Eddie Murphy komt er in I Spy nog een bekend gezicht voorbij: Famke Janssen. De Nederlandse actrice speelt Alex' CIA-collega Rachel.

De hond in de laatste scène van de film is van Famke Janssen zelf. Het beestje heet Licorice, naar haar favoriete Nederlandse snoepgoed: drop.

Meer over