I want your song

Vindt Gerard Joling een nieuwe ‘No more boleros’ in I Want Your Song?

SBS 6 - vrijdag 8 juli om 20:30

© Talpa
‘Ticket to the tropics’, ‘No more boleros’ en ‘Blijf bij mij’, het is alweer even geleden dat Gerard Joling een hit had. De zanger is wel toe aan een nieuw succes, dus daarom doet hij mee aan I Want Your Song. Wat hebben de songwriters voor hem in gedachten?

Gerard Joling brak door dankzij de Soundmixshow en scoorde in de jaren 80 nummer 1-hits met ‘Ticket to the tropics’ en ‘No more boleros’. Dat laatste lied was ook in het buitenland een succes. In eigen land behaalde hij in 2007 opnieuw de eerste positie in de hitparade met ‘Blijf bij mij’, een duet met de drie jaar eerder overleden André Hazes. Inmiddels is Joling na een reeks televisieprogramma’s wel weer toe aan een boost voor zijn zangcarrière.

I Want Your Song

In I Want Your Song presenteren vijf songwriters een liedje dat ze voor hem in gedachten hebben. Het publiek, dat bestaat uit fans van de zanger, luistert mee en mag advies geven: welke song is wat hen betreft hitmateriaal? Joling zelf kiest uiteindelijk welk nummer hij wil zingen en brengt het meteen uit. En dat zou zomaar eens het nummer van NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst kunnen zijn. Bekijk hier alvast een sneak peek

Meer over