Ice Age

Diego, Sid en Manfred ontfermen zich over een baby in Ice Age

VRT1 - zondag 24 december om 21:40

© 20th Century Fox
In Ice Age ontfermt een onwaarschijnlijk trio ijstijddieren zich over een mensenkind. Weten ze baby veilig terug te brengen naar zijn ouders?

Als resultaat van een ambitieus doorzettingsvermogen kregen de twee grootste producenten van animatiefilms, Dreamworks en Disney, er een concurrent bij: Chris Wedge leverde met zijn bedrijfje Blue Sky de succesvolle animatiefilm Ice Age.

Ice Age

Hij keek goed naar de succesformule van zijn concurrenten en maakte van Ice Age een warme buddyfilm waarin voor het hele gezin iets te halen valt, inclusief een flinke portie humor. De komieken in deze film zijn de norse mammoet Manfred (Ray Romano) en de hyperactieve luiaard Sid (John Leguizamo). Terwijl iedereen zich opmaakt voor de grote trek naar het zuiden, gaan zij samen op zoek naar de ouders van een neanderthalerbaby die ze langs de oever van een rivier vinden.

Ze krijgen gezelschap van sabeltandtijger Diego (Denis Leary), die een dubbele agenda heeft. Ze moeten lavapoelen, verradelijke ijsgrotten en talloze hinderlagen trotseren om hun doel te bereiken.

De meest hilarische momenten komen van een gefrustreerde eekhoorn die de hele film met een eikel blijft rondzeulen.

John Leguizamo

Acteur John Leguizamo (Carlito’s Way, The Menu) had heel wat stemmetjes uitgeprobeerd voor hij besloot hoe hij Sid zou inspreken. Het uiteindelijke idee voor de stem kwam toen Leguizamo een documentaire over luiaards keek. Hij leerde dat Sloths voedsel bewaren in hun mond. Daarom probeerde hij tijdens het praten te doen alsof hij eten in zijn mond had. Dat werd uiteindelijk de stem van Sid in Ice Age.

Meer over