Art Rooiijakkers had 't erover

Sieneke blikt terug op Eurovisiestorm rond draaiorgel-act

RTL 4 - woensdag 19 mei om 21:29

© RTL
In de volledige anonimiteit leven en dan plotseling landelijk nieuws worden. Het overkwam Sieneke, de toen net 17-jarige zangeres die na het winnen van een chaotisch nationaal songfestival met haar draaiorgel naar het Eurovisie Songfestival in Oslo werd gestuurd. Met Art Rooijakkers blikt ze nu terug.

Wat gebeurt er met een mens als hij ineens landelijk nieuws is en iedereen een mening over hem heeft? Dat is de vraag in dit nieuwe seizoen van Iedereen had het erover. Presentator Art Rooijakkers bezoekt de hoofdpersonen en probeert te ontdekken welke gevolgen extreme media-aandacht voor hen had.

Sieneke

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen blikt Art samen met zangeres Sieneke terug op haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Oslo. Elf jaar geleden was zij de hoofdrolspeelster in een live-tv-drama waarin juryvoorzitter Pierre Kartner presentatrice Yolanthe Cabau tot wanhoop dreef door maar geen beslissing te nemen over wie Nederland ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Sieneke vertelt nu hoe dit voor haar was en wat het haar allemaal heeft gebracht.

Sedar Soares

Ook gaat art langs bij de familie en vrienden van Sedar Soares, de jongen die in Rotterdam werd doodgeschoten omdat hij sneeuwballen had gegooid. De dader is nog altijd niet gepakt en dat doet de familie van Sedar veel verdriet.

 

Meer over