If Beale Street Could Talk

Liefde ondanks alles in If Beale Street Could Talk

NET 5 - vrijdag 3 december om 23:05

© https://presseportal.zdf.de/
Zelfs een gevangenisstraf kan de geliefden uit If Beale Street Could Talk niet uit elkaar houden.

Met zijn doorbraakfilm Moonlight won regisseur Barry Jenkins in 2017 de Oscars voor beste scenario en beste film. De verwachtingen voor een opvolger waren hooggespannen.

If Beale Street Could Talk

Met deze verfilming van een roman van James Baldwin lost Jenkins die in. De film vertelt het verhaal van Tish (KiKi James) en Fonny (Stephan James).

Net als ze hebben besloten dat ze hun leven met elkaar willen delen, belandt hij na een onterechte beschuldiging van verkrachting in de gevangenis. Niet veel later ontdekt Tish dat ze zwanger van hem is.

Samen met haar familie blijft ze vechten om haar grote liefde uit de cel te krijgen.

If Beale Street Could Talk is een aangrijpend verhaal over onrecht en racisme, maar ook over onvoorwaardelijke liefde en de kracht van familiebanden. Jenkins haalt het beste in zijn acteurs naar boven.

Regina King

Ook If Beale Street Could Talk leverde Barry Jenkins weer nominaties en prijzen op. Voor het scenario kreeg Jenkins zelf een Oscarnominatie; componist Nicholas Britell werd genomineerd voor beste filmmuziek.

Van de cast viel alleen Regina King, die Tish' moeder speelt, in de prijzen. Ze won de Oscar en de Golden Globe voor beste vrouwelijk bijrol. 

Meer over