IJsmeesters: Een koud kunstje

John de Bever en Emma Wortelboer helpen een handje in IJsmeesters: Een Koud Kunstje

SBS 6 - zondag 19 februari om 20:00

© Talpa
Viktor Brand verwelkomt in deze tweede aflevering van IJsmeesters: Een Koud Kunstje oud-wielrenner Leontien van Moorsel als gastjurylid. Leontien geeft de vijf overgebleven kunstenaars hun weekopdracht. Ze wil ijssculpturen zien waar de beweging van afspat.

De vijf overgebleven deelnemers van IJsmeesters: Een Koud Kunstje krijgen in de tweede aflevering twee lastige uitdagingen.

John de Bever

Ze zijn gewend om in hun eentje snel en efficiënt te werken, maar bij de eerste opdracht krijgen ze ongevraagd hulp van een bekende Nederlander. Presentatrice Emma Wortelboer, vlogger Iris Rulkens, weerman Jordi Huirne, musicalster Carolina Dijkhuizen en volkszanger John de Bever assisteren elk een ijsmeester bij het maken van een sculptuur.

IJsmeesters: Een Koud Kunstje

De tweede opdracht komt uit de koker van gastjurylid Leontien van Moorsel. De oud-topwielrenner is gefascineerd door beweging en wil dat de kunstenaars met een creatie op de proppen komen waar de snelheid van afspat. Dat lijkt een onmogelijke klus, want hoe beeld je beweging uit in bevroren water?

Meer over