Ik hou van Holland viert 20 jaar RTL

Het 20-jarig jubileum van RTL 4 drukt vanavond een feestelijk stempel op Ik hou van Holland. Alle vragen, fragmenten en liedjes hebben in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een link met de jarige zender. Wat weten de Nederlanders nog van het commerciële station dat in Luxemburg begon onder de naam RTL-Véronique?

Twee sterren van het eerste RTL-uur, sinds september 1989 in vaste dienst, doen mee aan het spel: presentatrice Irene Moors en
nieuwlezer Jan de Hoop. Irene voert voor de gelegenheid een vrouwenteam aan, dat verder bestaat uit Loretta Schrijver, Babette van Veen en Leontine Borsato.

Peter Heerschop
Jan de Hoop maakt met Frits barend, Victor Reinier en captain Jeroen van Koningsbrugge deel uit van de mannenclub. De komende weken neemt Peter Heerschop de plaats van Irene in. Met wisselende BN'ers zal hij ten strijde trekken tegen het kwartet
van Jeroen.

Sinterklaas
Behalve in de laatste aflevering van 5 december, want dan moet Jeroen op zijn beurt het veld ruimen voor een hoge gast met een baard uit spanje die zijn eigen ploeg mag samenstellen.

Reageren