Ik vertrek

Hoe vergaat het Dick en Vanessa in de Algarve?

NPO 1 - zaterdag 1 januari om 22:45

© AVROTROS
Dick en Vanessa zeggen in deze aflevering van Ik Vertrek Amsterdam vaarwel om hun droom te verwezenlijken: een vakantieparadijs voor surfers openen in de Algarve. Ze nemen een aannemer in de arm, maar die neemt het niet zo nauw met de strakke planning.

Het leven is te kort om stil te blijven staan, ervaren Dick en Vanessa uit Ik Vertrek. Nadat zij herstelt van een burn-out en hij last krijgt van gezondheidsklachten zeggen ze Amsterdam vaarwel om hun droom te verwezenlijken: een vakantieparadijs voor surfers openen in de Algarve. Klinkt leuk, maar hoe is dat in werkelijkheid?

Ik Vertrek

Het begint goed: de emigratie verloopt in het begin voorspoedig. Het stel verkoopt hun bovenwoning en van de overwaarde weten ze een vervallen villa op de kop te tikken. Klussers zijn ze allebei niet, dus nemen ze een aannemer in de arm. Alleen komen ze door zijn ontspannen Zuid-Europese mentaliteit niet echt verder. Dick en Vanessa moeten de opening drie keer verplaatsen omdat hij zich niet aan de strakke planning hield. En met de nieuwe deadline neemt de aannemer het ook niet zo nauw.

Meer over