Ik vertrek

Vluchten voor de regeltjes in Ik Vertrek

NPO 1 - zaterdag 6 augustus om 22:10

© AvroTros
Carlos en Colinda uit deze herhaling van Ik Vertrek zijn klaar met alle regeltjes in Nederland en vertrekken naar het zonnige zuiden. In de Spaanse kustplaats Bellreguard willen ze een bed and breakfast beginnen. Maar hoe zit het daar met de regels?

Het vrije leven, dat hopen de 48-jarige huisschilder Carlos en de 52-jarige taxichauffeur Colinda in Spanje te vinden. Het Ik Vertrek-stel woont met veel plezier in Breda. Ze zijn alleen klaar met al die regeltjes in Nederland. Daarom vertrekken ze naar de Spaanse kustplaats Bellreguard, onder Valencia.

Ik Vertrek

Voor 65.000 euro kopen ze een herenhuis dat in vervallen staat verkeert. Carlos en Colinda zien helemaal voor zich hoe ze hier na een flinke verbouwing hun bed and breakfast openen. Zes maanden wachten ze op een bouwvergunning, totdat blijkt dat ze die niet nodig hebben. De aannemer kan dus aan de slag, maar na drie weken krijgen ze bezoek van de politie: ze mogen niet verder verbouwen. Het lijkt erop dat ze ook in Spanje niet van regeltjes zijn verlost. (HH)

Meer over