Impeachment: American crime story

President over de schreef in nieuwe dramaserie

Fox - maandag 29 november om 22:00

© Fox
De nieuwe dramaserie Impeachment: American Crime Story reconstrueert de geruchtmakende Lewinsky-affaire. Eind jaren 90 moet president Bill Clinton bijna aftreden als blijkt dat hij heeft gelogen over zijn relatie met stagiair Monica Lewinsky.

Na de rechtszaak van O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace belicht het derde seizoen van American Crime Story de geruchtmakende Lewinsky-affaire uit de jaren 90. Impeachment vertelt hoe de getuigenissen van Monica Lewinsky, Linda Tripp en Paula Jones bijna leidden tot het aftreden van president Bill Clinton.

Monica Lewinsky

In de eerste aflevering regelt voormalig Witte Huis-medewerker Linda Tripp (Sarah Paulson), die een onthullend boek aan het schrijven is, een ontmoeting met Monica Lewinsky (Beanie Feldstein). Het blijkt een val van de FBI, die wil dat de voormalige stagiair van president Clinton (Clive Owen) getuigt over hun affaire. Al snel hoort het Amerikaanse publiek de groezelige details. Ook blijkt dat de president al eens eerder over de schreef ging.

Meer over