In Blue

Aanrijding in Boekarest in film In Blue

NPO 2 - zaterdag 27 november om 23:47

In het drama In Blue heeft een Nederlandse stewardess in Boekarest een bijzondere ontmoeting met een Roemeense straatjongen.

Tijdens een vlucht naar Boekarest moet stewardess Lin (Maria Kraakman) assisteren bij een bevalling. Ze is daar nog maar amper van bekomen of ze maakt opnieuw iets bijzonders mee.

In Blue

De volgende dag rijdt de taxi die haar weer naar het vliegveld brengt iemand aan: de dakloze Nicu (Bogdan Iancu). Gooide Nicu zich voor de wagen in de hoop Lin wat euro’s af te troggelen?

Die vraag doet er al snel niet toe, het draait om de innige band die de twee opbouwen. Een band die balanceert tussen vriendschap, moeder-zoonrelatie en liefde.

Nicu is een weesjongen, maar ook een puber met gierende hormonen. Lin is zorgzaam, vriendelijk en ruim twintig jaar ouder, maar ze is ook een aantrekkelijke vrouw.

Het contrast kan bijna niet groter: zij woont in een Nederlandse vinexwijk, hij leeft als straatjongen in Boekarest. Dat maakt In Blue tot een fascinerende zoektocht naar een punt waar hun zo verschillende werelden zouden kunnen samenkomen.

Maria Kraakman

In Blue deed het in 2018 goed op het Nederlands Film Festival. De film werd in zes categorieën genomineerd voor een Gouden Kalf.

De prijs voor beste film ging aan regisseur Jaap van Heusden voorbij, wel won hij Kalveren voor beste scenario en beste regie.

Ook Maria Kraakman ging met een Gouden Kalf naar huis. Ze won de prijs voor beste actrice.

Meer over