In de ban van goed en fout

In de Ban van Goed en Fout keert in de laatste aflevering terug naar Westerbork

NPO 2 - vrijdag 3 mei om 22:18

© MediaLane / BNNVARA
De oudtantes van Onno Blom kwamen na de bevrijding in Westerbork, dat destijds diende als gevangenenkamp voor collaborateurs en oorlogsmisdadigers. In deze laatste aflevering van In de Ban van Goed en Fout keren Onno en Hans er met de zussen terug.

Onno en Hans Blom zijn in deze laatste aflevering van In de Ban van Goed en Fout op een bijzondere plek: kamp Westerbork. Na de bevrijding van Nederland was dit een gevangenenkamp voor collaborateurs en oorlogsmisdadigers. Ook de oudtantes van Onno, die met hun vader, broers en zussen bij de NSB zaten, kwamen hier terecht. Onno en Hans keren met hen terug naar Westerbork.

In de Ban van Goed en Fout

Hoe herinneren zij zich de tijd die ze hier doorbrachten? Ook wil Onno van de zussen weten wat ze wisten van de gebeurtenissen in het doorgangskamp waarvandaan Joden, Sinti en Roma werden gedeporteerd. Onno stelt ook de vraag of zij zich eigenlijk schuldig voelen. En wat is er gebeurd met de Joodse Bram Lens, die als meesterknecht in de limonadefabriek van overgrootvader Blom werkte?

Meer over