In de schaduw van het WK

Danny Ghosen wordt geboycot door de KNVB

NPO 2 - dinsdag 1 november om 21:07

© VPRO
Danny Ghosen praat in de docuserie In De Schaduw van het WK met collega-journalisten over de Nederlandse deelname aan het omstreden WK in Qatar. Als hij ook Oranjespelers wil spreken, steekt de KNVB daar een stokje voor. Niets mag het voetbalfeest verstoren.

Over krap drie weken begint in Qatar het meest omstreden WK voetbal ooit. Nadat Danny Ghosen heeft gesproken met de mensen die de stadions hebben gebouwd en de nabestaanden van de werkers die daarbij gesneuveld zijn, richt hij in In de Schaduw van het WK zijn pijlen op de Oranjespelers en de KNVB.

Danny Ghosen

Waarom neemt Nederland deel aan een WK dat door corruptie is beland bij Qatar, een land waar bij de bouw van de stadions duizenden buitenlandse arbeiders zijn overleden en waar homoseksualiteit strafbaar is? Als Ghosen enkele spelers om hun mening wil vragen, steekt de voetbalbond daar een stokje voor. Het voetbalfeest mag niet worden verpest door lastige vragen. Wat betekent dat voor het werk van Nederlandse journalisten die straks verslag doen vanuit Qatar?

Meer over