In de voetsporen van de jaren 60

Philip Freriks bezoekt Achter het Nieuws-presentator Koos Postema

NPO 2 - zaterdag 4 februari om 20:38

© Omroep MAX
In zijn jeugd miste Philip Freriks geen uitzending van Achter het Nieuws. Mede door het programma koos hij ervoor zelf de journalistiek in te gaan. Samen met presentator Koos Postema kijkt hij in In de Voetsporen van de Jaren 60 naar reportages van toen.

In zijn jeugd miste Philip Freriks geen uitzending van Vara's Achter het Nieuws, een van de eerste actualiteitenrubrieken op tv. Koos Postema presenteerde het. Er waren beelden te zien van de Cubacrisis, de moord op John F. Kennedy en de Vietnamoorlog.

Koos Postema

Achter het Nieuws was van invloed op Freriks keuze om later zelf de journalistiek in te gaan. In deze aflevering van In de Voetsporen van de Jaren 60 heeft Freriks een ontmoeting met Postema. Samen kijken ze naar Achter het Nieuws-reportages van toen.

Willem de Ridder

Ook spreekt Freriks met Willem de Ridder, die zijn hele leven vernieuwingen in kunst en cultuur initieerde. Zo is hij medeoprichter van de Amsterdamse poppodia Melkweg en Paradiso. Niet lang na de opnames overleed De Ridder na een kort ziekbed op 83-jarige leeftijd.

Meer over