In de voetsporen van de jaren 70

Philip Freriks brengt een bezoekje aan Hans Wiegel in In de Voetsporen van de Jaren 70

NPO 2 - zaterdag 1 juni om 20:36

© Omroep MAX
Philip Freriks kwam in de jaren 70 als verslaggever regelmatig op het Binnenhof. In 1972 werd Hans Wiegel lijsttrekker van de VVD en verweet het kabinet Den Uyl te veel geld uit te geven. Freriks bezoekt de VVD'er thuis in In de Voetsporen van de Jaren 70.

In de jaren 70 verkeerde Philip Freriks als verslaggever voor onder andere Achter het nieuws regelmatig op het Binnenhof. “Het harmoniemodel in de politiek gold niet meer tijdens het kabinet Den Uyl. Als het Van Agt niet zinde, liep hij weg, tot grote irritatie van Den Uyl", zei de presentator om de politieke roerigheid in die tijd aan te geven.

Hans Wiegel

In 1971 werd Hans Wiegel voorman van de VVD, een jaar later lijsttrekker. Met de uitspraak "Sinterklaas bestaat en hij zit daar!" tijdens het verkiezingsdebat, verweet hij het zittende kabinet te kwistig te zijn met het belastinggeld.

In de Voetsporen van de Jaren 70

In deze In de Voetsporen van de Jaren 70 brengt Freriks een bezoek aan de VVD'er in zijn knusse huis in Friesland. Samen nemen ze de politiek van toen nog eens door.

Meer over