In het kielzog van de Mayflower

Leo Blokhuis ontrafelt mythisch verhaal rond de Mayflower

NPO 2 - vrijdag 7 januari om 22:09

Leo Blokhuis reist in de nieuwe serie In het kielzog van de Mayflower door vierhonderd jaar geschiedenis om de mythe van de Mayflower te ontrafelen. In 1620 vertrokken Engelse kolonisten, nu bekend als de Pilgrim Fathers, op dit schip naar Amerika.

Het schip de Mayflower ging op 6 september 1620 van Plymouth op weg naar de Nieuwe Wereld. Aan boord waren 102 Engelse kolonisten, van wie een deel zo’n twaalf jaar in Leiden had gewoond. Deze Engelse protestanten staan inmiddels bekend als de Pilgrim Fathers en worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten. In Amerika is het een grote eer om een afstammeling van de Pilgrims te zijn.

Leo Blokhuis

Leo Blokhuis reist in de nieuwe serie In het kielzog van de Mayflower door vierhonderd jaar geschiedenis om het mythische verhaal van deze expeditie te ontrafelen. Hij bezoekt onder meer de Engelse havenstad Plymouth vanwaar het schip vertrok, en de Amerikaanse staat Massachusetts waar de groep aan land kwam. Ook volgt hij de sporen van de kolonisten in Leiden.

Meer over