Legendes op het podium van North Sea Jazz

Van de purist tot de minder kritische liefhebber, North Sea Jazz is er voor iedereen. Vandaag treden naast de traditionele jazzmusici onder meer soullegendes Earth, Wind & Fire en discopioniers Nile Rodgers & Chic op.
Vandaag en morgen zendt NTR de hoogtepunten uit van de 43e editie van het North Sea Jazz Festival 2018. Nu is jazz is al een ruim begrip, maar North Sea voegt steeds meer stijlen toe aan het gevarieerde programma. De organisatie onderscheidt in het schema van vandaag maar liefst 25 verschillende genres, van ‘afrobeat’ tot ‘world fusion’, van ‘creative jazz’ tot ‘straight ahead jazz’. Presentatoren Winfried Baijens en Andrew Makkinga geven ruimte aan alle stijlen, van de grote publieksfavorieten tot bands voor puristen. Soullegendes Earth, Wind & Fire en discopioniers Nile Rodgers & Chic komen zeker aan bod, zolang de oude rotten toestemming geven voor het uitzenden van hun optreden. Uiteraard is er ook plek voor sfeerimpressies en nieuw talent.

Live genieten en napret

Drie dagen lang viert de liefde voor jazz, soul en blues hoogtij in Rotterdam. Sinds de verhuizing van het festival van het World Forum Convention Center in Den Haag naar het veel ruimere Ahoy nam ook de diversiteit in het programma toe. Dat rechtvaardigt zeker een registratie van anderhalf uur. Wie nog meer wil horen en zien van North Sea Jazz: op NPO Radio 2 Soul & Jazz en NPO Radio 2 is er van vrijdag tot en met zondag veel live te genieten. De komende week kun je voor de napret terecht op NPO 2 Extra.

Meer over:

Reageren