In levenden lijve

Derek de Lint onderzoekt historische figuren in nieuwe serie

NPO 2 - vrijdag 11 februari om 22:19

© MAX
Lang niet alles is bekend over historische figuren zoals Shakespeare, Maria en Cleopatra. In de nieuwe zesdelige serie In Levenden Lijve zoekt Derek de Lint uit hoe ze hebben geleefd en of ze er echt zo uitzagen zoals ze worden afgebeeld.

Jeanne d’Arc, William Shakespeare en Marco Polo kent iedereen. Maar hoe ze hebben geleefd en of ze er echt zo uitzagen zoals ze worden afgebeeld, onderzoekt Derek de Lint in de nieuwe zesdelige serie In levenden lijve.

Derk de Lint

Voor zijn presentatiedebuut bezoekt de acteur de plekken waar de iconen hebben geleefd. Experts vertellen alles over ze, vervolgens maakt de beste 3D-artiest ter wereld Mao Lin Liao hun uiterlijk tot in detail na in een digitaal portret. Het resultaat is elke keer verbluffend, aldus De Lint. “Het voelt alsof je ze aankijken.” Hij neemt als eerste de Egyptische koningin Cleopatra onder de loep. “Als je aan haar denkt, zie je meteen Elizabeth Taylor uit de film voor je.” In Egypte probeert hij uit te vinden of ze echt zo’n schoonheid was.

In Levenden Lijve

De Lint is een geschiedenisliefhebber en was daarom meteen enthousiast toen hij werd gevraagd voor In Levenden Lijve. Al vond hij het ook erg spannend. “Normaal beslis ik op basis van een script of ik iets wil doen, maar dat was er nu niet. Ik weet net zo veel als de gemiddelde Nederlander.”

Zijn debuut is de acteur gelukkig goed bevallen. “In de internationale filmwereld moet je vaak in een trailer wachten totdat je kunt gaan spelen. Nu was ik onderdeel van de crew, met vijf man in een busje op pad in het buitenland. Zulke momenten zijn natuurlijk veel gezelliger dan maar een beetje te zitten.”

Meer over