In the Heights

Anthony Ramos en Melissa Barrera swingen erop los in musicalfilm In the Heights

NET 5 - zondag 31 maart om 22:13

© Warner Bros
In the Heights is een aanstekelijke filmmusical rondom de levens en dromen van Latijns-Amerikaanse bewoners uit een New Yorkse buurt.

Jon M. Chu, die in 2018 bioscoophit Crazy Rich Asians maakte, waagt zich voor het eerst aan het genre waarin filmpersonages om de zoveel scènes uitbarsten in zang en dans. Dat is even wennen, maar de liedjes in deze ensemblefilm zijn zo aanstekelijk, dat het al snel een feestje wordt.

In the Heights

Lin-Manuel Miranda werd een ster dankzij Hamilton, een musical over het leven van Alexander Hamilton waarin hij naast de gangbare liedjes ook veel hiphop gebruikte. Voor dat succes had Miranda al een Broadwayhit met In the Heights. Ruim vijftien jaar na de eerste opvoering verscheen deze verfilming. Washington Heights is een wijk in New York waar veel mensen met een Latijns-Amerikaanse achtergrond wonen.

Een van hen is Usnavi (Anthony Ramos), de uitbater van een buurtsuper die ervan droomt terug te keren naar de Dominicaanse Republiek om de bar van zijn vader nieuw leven in te blazen.

Dankzij de swingende liedjes vol latin- en hiphopinvloeden is In the Heights een zonnige, energieke musical over het najagen van je dromen en de twijfels die daarbij komen kijken, maar ook over racisme en hoe gentrificatie en prijsstijgingen het unieke karakter van veel New Yorkse wijken bedreigen.

West Side Story

Tegelijk met de opnames van In the Heights stond Steven Spielberg om de hoek zijn remake van de musical West Side Story te filmen. De sets stonden zo dicht bij elkaar, dat een cateringwagen van Spielbergs film bijna in Jon M. Chu’s film te zien was.

Meer over