In Time

Justin Timberlake zit in tijdnood

SBS 9 - donderdag 19 maart om 22:15

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
In een wereld waarin tijd het enige wettige betaalmiddel is, hebben de rijken alle tijd. Ze kunnen zo goed als eeuwig leven. De arme Will komt in opstand tegen dit systeem.

Iedereen kent het adagium 'tijd is geld'. Wat nou als je dat heel erg letterlijk neemt? Dan krijg je een film als In Time.

In Time

Will (Justin Timberlake) leeft in een wereld waarin tijd het enige wettige betaalmiddel is. Bij geboorte krijgt iedereen een vast aantal jaren, lonen worden uitbetaald in tijd.

En alles wat je koopt, kost je tijd. Is je tijdsaldo op, dan is het gedaan. Op een display in je onderarm kun je zien hoe lang je nog hebt.

Die wereld zit zo in elkaar dat de rijken zo goed als eeuwig kunnen leven. Wie arm is, zit continu in tijdnood. 

Will is in In Time zo'n jongen die elke minuutje twee keer moet omdraaien voor hij het uitgeeft. Tot een rijk man hem honderd jaar cadeau geeft en vervolgens zelfmoord pleegt.

Wat doe je als je ineens een heel mensenleven in je schoot geworpen krijgt? Will besluit om die tijd te gebruiken om het systeem omver te werpen.

Justin Timberlake

Justin Timberlake werd bekend als zanger. Hij zong in de boyband N*Sync en bouwde daarna een succesvolle solocarrière op.

Sinds pak 'm beet 2005 timmert hij ook stevig aan de weg als acteur. Zo was hij te zien in films als Alpha DogBlack Snake Moan en The Social Network.

Met In Time had hij zijn eerste echte hoofdrol te pakken.

 

Meer over