Indecent Proposal

Robert Redford biedt een miljoen voor een nacht met Demi Moore in Indecent Proposal

Paramount - dinsdag 30 januari om 20:30

© Paramount Pictures
In Indecent Proposal hebben David en Diana geldproblemen. Miljonair John Gage biedt hen een helpende hand. Hij geeft ze een miljoen dollar als hij de lakens mag delen met Diana.

Diana en David Murphy kennen elkaar al vanaf hun schooltijd. Hij is architect, zij makelaar. Diana ontdekt een mooi plekje aan het strand van Santa Monica en David bouwt er hun droomhuis.

Indecent Proposal

Het leven lijkt een sprookje tot de recessie toeslaat: hij krijgt steeds minder opdrachten en zij verkoopt steeds minder huizen. Uiteindelijk kunnen ze de hypotheek niet meer betalen en dreigen ze hun droomhuis te verliezen.

Een gewone Amerikaan neemt dan een bijbaantje, maar David is avontuurlijker aangelegd. Met hun laatste geld vertrekken ze naar Las Vegas in de hoop er een fortuin te winnen. Maar dat lukt niet in Indecent Proposal. Als Diana in de dure winkel van het hotel stiekem chocolaatjes snoept, wordt ze opgemerkt door de charmante miljardair John Gage.

Hij nodigt Diana en David uit voor een sjiek feest en doet hen een voorstel. Eén miljoen voor een nachtje met Diana. Natuurlijk zeggen ze nee, maar Gage is een goede zakenman.

Robert Redford

Hij laat het stel langzaam aan het idee wennen en haalt ze dan over. En na die nacht ziet hun leven er anders uit. David is tot zijn eigen verbazing jaloers en Diana weet niet precies wat ze voelt voor John.

Indecent Proposal past in de Amerikaanse traditie van films waarin liefde het moet opnemen tegen geldnood. Daarnaast is het een typische Adrian Lyne films waarin de risico’s van seks worden geëxploreerd (9 1/2 weeks, Fatal attraction). Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson overtuigen in de hoofdrollen.

Meer over