Indiana Jones and the Last Crusade

Harrison Ford moet vader Sean Connery redden in derde deel Indiana Jones

Veronica - donderdag 27 januari om 20:30

© LucasFilm
In dit derde deel van de Indiana Jones-trilogie probeert Harrison Ford niet alleen de wereld, maar ook zijn vader (Sean Connery) én de Heilige Graal te redden van de nazi’s.

In het derde deel van de Indiana Jones-cyclus hebben de nazi's Indy's vader gekidnapt. Henry Jones (Sean Connery) heeft namelijk een boekje met daarin een overzicht van 's werelds best verborgen relikwieën (en de plek waar ze te vinden zijn).

Indiana Jones and the Last Crusade

Vooral in dat laatste zijn de nazi's in Indiana Jones and the Last Crusade zeer geïnteresseerd. Jones senior weet namelijk ook waar de Heilige Graal is.

Als de nazi's de oude Jones ontvoeren, komt zijn zoon Indiana Jones (Harrison Ford) in actie. Hij moet niet alleen zijn vader uit handen van de nazi's bevrijden, hij moet ook diens aantekeningen te pakken krijgen.

En als dat dan gelukt is, moeten vader en zoon Jones ook nog zorgen dat ze de Graal vinden voordat die in verkeerde handen valt.

Harrison Ford

Na het succes van Raiders of the Lost Ark viel Indiana Jones and the Temple of Doom toch een beetje tegen.

De tweede Indiana Jones-film was minstens zo spectaculair als zijn voorganger, maar miste wel een beetje de humor en de spanning van het origineel.

In Indiana Jones and the Last Crusade zijn Harrison Ford en kompanen weer ouderwets op dreef. Dat betekent volop spanning en spektakel, met hier en tijd voor een snufje romantiek én de nodige humor.

Harrison Ford deed de meeste stunts in de eerste drie Indiana Jones-films zelf. Stuntman Vic Armstrong had daardoor maar weinig te doen.

Hij zei over Ford: "Als hij het niet gered had als acteur, had hij altijd nog een heel goede stuntman kunnen worden."

Meer over