Indiana Jones and the Temple of Doom

Harrison Ford is terug als Indiana Jones en vertrekt naar India

NET 5 - maandag 8 augustus om 20:30

Drie jaar na het megasucces van Raiders of the Lost Ark kwam er een tweede Indiana Jones-film: Indiana Jones and the Temple of Doom. Deze keer gaat de avontuurlijke archeoloog naar India.

Technisch gezien is Temple of Doom een prequel, want het verhaal speelt zich een jaar eerder af dan Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones and the Temple of Doom

Het is 1935 en Indiana Jones (Harrison Ford) ontsnapt in Shanghai op het nippertje aan een gewetenloze maffiabaas. Samen met de jonge Short Round en de mooie nachtclubzangeres Willie Scott (Kate Capshaw) ontvlucht hij het land.

Na een aantal hachelijke momenten komen ze terecht in een dorpje in India.
Een bloeddorstige sekte heeft alle kinderen uit het dorp ontvoerd. Diezelfde sekte heeft het dorp beroofd van een heilige steen.
Indiana gaat in Indiana Jones and the Temple of Doom op pad om de sekte een lesje te leren en de steen terug te halen.

Harrison Ford

Hoewel Steven Spielberg op de regisseursstoel zat, komen de verhalen rond Indiana Jones uit de koker van Star Wars-bedenker George Lucas. In zijn zoektocht naar een naam voor zijn personage bleef Lucas dicht bij huis: hij vernoemde Indy naar zijn eigen hond.

In eerste instantie wilde George Lucas Harrison Ford niet casten, omdat hij al eerder met de acteur had samengewerkt: Ford speelde ook al in de originele Star Wars-trilogie en in American Graffiti.

Pas toen Tom Selleck niet mee mocht werken vanwege zijn contractuele verplichtingen voor de serie Magnum P.I., ging Lucas overstag en kreeg Ford de rol. Indiana Jones groeide uit tot een van de grootste filmhelden aller tijden.

Tijdens de opnames van Indiana Jones and the Temple of Doom ontmoette regisseur Steven Spielberg zijn toekomstige vrouw: Kate Capshaw. Het stel trouwde in 1991.

Meer over