Infinite

Mark Wahlberg moet de wereld zien te redden in SF-film Infinite

Paramount - zondag 29 oktober om 20:00

© Paramount Pictures
In Infinite zitten Mark Wahlbergs geheimen uit vorige levens in hem opgesloten. Het is nu tijd deze eruit te krijgen, want de toekomst van de wereld is ervan afhankelijk.

Voor Evan McCauley (Mark Wahlberg) blijven vaardigheden die hij nooit heeft geleerd en herinneringen aan plaatsen die hij nog nooit heeft bezocht zijn dagelijkse leven beheersen. 

Infinite

Hij probeert allerlei medicatie, maar niks lukt om zich beter te voelen. Wanneer hij op de rand van een zenuwinzinking zit, schiet een geheime groep, die zichzelf Infinites noemt, hem te hulp. Zij beweren dat zijn herinneringen echt zijn, maar ze komen uit meerdere vorige levens.

De Infinites brengen Evan naar hun buitengewone wereld, waar een aantal mensen de mogelijkheid krijgen om herboren te worden met hun verzamelde herinneringen en kennis. Aangezien er cruciale geheimen begraven liggen in Evan, moet hij met met de Infinites samenwerken. Eventuele antwoorden in zijn herinneringen zijn cruciaal om de mensheid te redden.

Het wordt in Infinite een race tegen de klok, waarbij ze ook worden gedwarsboomd door de kwaadaardige Bathurst 2020 (Chiwetel Ejiofor).

Boek

Infinite is gebaseerd op het boek The reincarnationist papers van D. Eric Maikranz. De schrijver wilde graag de aandacht trekken van Hollywood. Op de eerste pagina van het boek bood hij een commissie aan aan iedereen die zijn boek in Hollywood kon krijgen. Anderhalf jaar later kreeg hij een e-mail van een assistent-regisseur uit Hollywood die zijn boek vond in een hostel in Nepal. In 2017 kocht Paramount Pictures de rechten.

Meer over