Inkheart

Brendan Fraser brengt boeken tot leven in Inkheart

NET 5 - vrijdag 24 juni om 23:35

De vader van Meggie (Eliza Bennett) heeft in Inkheart een bijzonder talent. Hij kan personages uit een boek tot leven brengen door verhalen voor te lezen.

Mo (Brendan Fraser) en zijn dochter Meggie worden op straat aangevallen door een verwilderde man. Meggie vraagt haar vader wat dat te betekenen heeft.

Inkheart

Dan komt de aap uit de mouw: haar vader kan door teksten voor te lezen personages uit boeken tot leven brengen. Ook kan hij mensen verplaatsen naar de boekenwereld.

Al snel blijkt dat Mo ooit een aantal gemene boekpersonages tot leven heeft gebracht. Een van hen is al jaren op zoek naar Mo.

Hij wil in Inkheart diens talent gebruiken voor zijn eigen – minder frisse – doeleinden.

Tot overmaat van ramp verdwijnt Meggies moeder ook nog in een boek. Vader en dochter moeten samenwerken om de schurken te stoppen en Meggies moeder te redden.

Brendan Fraser

Inkheart is gebaseerd op een boek van de Duitse schrijfster Cornelia Funke. Het boek is het eerste deel van een trilogie, maar de andere twee delen werden nooit verfilmd.

Hoofdrolspeler Brendan Fraser was de eerste keus van Funke. Logisch ook: ze baseerde het personage Mo op de acteur.

De producenten van de film wilde eigenlijk een bekendere acteur voor de hoofdrol. Funke stond erop dat Fraser Mo zou spelen.

Meer over