Inside Man

Clive Owen pleegt de perfecte overval in Inside Man

Veronica - donderdag 28 maart om 20:29

© Universal
In Inside Man krijgt een rechercheur de moeilijkste zaak uit zijn carrière voor zijn kiezen. Een intelligente crimineel voert de perfecte bankroof en gijzeling uit en is de politie steeds een stap voor.

Clive Owen speelt in Inside Man de pientere crimineel Dalton Russell. Samen met gewapende gangsters dringt hij een van de grootste banken in New York binnen. Dalton heeft de perfecte bankoverval voorbereid. Binnen enkele seconden houden ze meer dan vijftig mensen gegijzeld.

Inside Man

Deze grootschalige gijzeling is in Inside Man het startschot voor toprechercheur Keith Frazier (Denzel Washington). Hij hoopt de situatie snel en zonder geweld onder controle te hebben, maar heeft geen idee wie hij voor zich heeft.

Dalton is gevaarlijk intelligent en houdt de politie constant voor de gek. De onderhandelingen verlopen moeizaam.

Als de directeur van de bank Madeleine White (Jodie Foster) op de zaak afstuurt, wordt alles nog complexer. Weet Keith de crimineel op tijd in de kraag te vatten?

Willem Dafoe

Willem Dafoe speelt in Inside Man de leider van een speciale politie-eenheid. Het is de eerste keer dat hij in een film van regisseur Spike Lee speelt.

Volgens Lee kwamen hij en de acteur elkaar tegen in het toilet van een theater. Ze waren daar om een voorstelling van Shakespeares Julius Caesar te zien waar Denzel Washington een rol in speelde.

Bij de urinoirs zei Spike Lee tegen Dafoe: "Wij zouden eens een keer moeten samenwerken." Dafoe antwoordde: "Dat is een goed idee." Later stuurde Lee het script van Inside Man naar Dafoe.

Meer over