Inspector George Gently

Familiegeheimen komen aan het licht in nieuwe aflevering Inspector George Gently

BBC First - zaterdag 10 december om 18:00

© Generics
In een kustplaatsje wordt Domenica Chalton vermoord gevonden. Het slachtoffer had een bedenkelijke reputatie met drank en ruzies met haar ex. Logisch dat Gentley uit Inspector George Gently die in eerste instantie als verdachte in het vizier heeft.

George Gently draait om de moord op een jonge vrouw in een mooi Noord-Engels kustplaatsje. Slachtoffer Domenica Chalton had een bedenkelijke reputatie: ze dronk en had een slechte band met de vader van haar kind. Deze Alan (Daniel Casey) geldt daarom meteen als de belangrijkste verdachte. Dat verandert als Gently (Martin Shaw) en Bacchus (Lee Inglebee) bij het onderzoek op een reeks onverkwikkelijke familiegeheimen stuiten. 

Inspector George Gently

De vaste kijkers van Engelse detectiveseries moeten waarschijnlijk even wennen om Casey als mogelijke moordenaar te zien. De Britse acteur zat als Gavin Troy in Midsomer Murders aan de zijde van Inspector Barnaby het geboefte op het Britse platteland achter de broek. Heeft zijn personage de mooie Domenica om het leven gebracht? (HH)

Meer over