Instant Family

Rose Byrne en Mark Wahlberg als adoptieouders in Instant Family

NET 5 - donderdag 29 december om 20:30

© Plurimedia
Zo speel je met het idee om te gaan adopteren, zo heb je drie kinderen. Ellie en Pete nemen drie kids uit één gezin in huis, een van hen is tiener Lizzy, die al honderd keer is teleurgesteld.

Instant Family is geen doorsneekomedie, en dat heeft alles te maken met het verhaal: een man en een vrouw besluiten om in één keer drie kinderen te adopteren.

Instant Family

Dat verhaal is gebaseerd op de ervaringen van de regisseur zelf. Sean Anders is in het dagelijks leven de trotse adoptievader van drie kinderen.

Met andere woorden: hij is een man met een missie. Anders wil laten zien dat adoptie niet altijd makkelijk is, maar dat het wél belangrijk is.

Dat levert een allesbehalve zoetsappige en daardoor authentieke film op, die onverbloemd de waarheid vertelt, ook als die waarheid minder aantrekkelijk is. 

De ster van Instant Family is Isabela Merced, die de rol van de vijftienjarige Lizzy speelt. Zij is de grote zus van kleintjes Lita en Juan, en voelt zich daardoor verantwoordelijk voor ze.

Tegelijkertijd heeft ze als puber ook veel moeite met de goede bedoelingen van haar nieuwe ouders Ellie (Rose Byrne) en Pete (Mark Wahlberg).

Mark Wahlberg

Voor Mark Wahlberg was Instant Family niet zijn eerste film waarin adoptie een rol speelt. In 2005 speelde hij in Four Brothers de geadopteerde zoon van een oudere vrouw.

In Daddy’s Home en Daddy’s Home 2, ook allebei van regisseur Sean Anders, speelt Wahlberg de vader van een gebroken gezin. Terwijl zijn ex een nieuw gezinnetje opbouwt met haar nieuwe man, probeert Wahlberg de band met zijn kids te herstellen. 

Meer over